Inimioare aromate

de cccris in Prajituri, 11 Feb 2010 | 2634 vizualizari

 

In realitate este o reteta de chec la care se adauga rahat si nuci prajite in putin unt. Se cheama chec de zahar ars. Eu am vrut sa fac inimioare, iar baietii au zis ca e ca turta dulce. Din cauza cuisoarelor si scortisoarei.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 1/2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3-4 cuisoare pisate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare aromate:

3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.


Restul de zahar se dizolva in restul de apa.


Se amesteca ambele siropuri, se incorporeaza faina si celalalte ingrediente.


Se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hirtie de copt si se pune in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-50 min (depinde de forma, de cuptor).


Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de preferat pe un gratar.


Se decupeaza forme de inimioare.


Se decoreaza inimioarele cu buttercream (sau orice glazura vreti) dupa gust si pricepere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

cccris 1

12.02.2010, 00:20

si nu ai impartit cu noi?

Sylvia 1

12.02.2010, 11:13

Vai ce bine arata

cccris 1

12.02.2010, 12:45

vai ce bine au aratat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "rasturnata", cu mere