Involtini di melanzane alla norma

de lilik in Spaghete, 30 Dec 2010 | 3031 vizualizari

 

sau mai pe romaneste"rulouri de vinete cu spaghete".mancare traditionala siciliana.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai mari
  • 300 gr spaghete
  • 2 cutii de rosii decojite de 400 gr(sau daca aveti 1 kg de rosii proaspete)
  • 150-200 gr ricotta sarata rasa(urda sarata)
  • 1 catel de usturoi
  • busuioc
  • 1 ceapa mica
  • sare,oregano
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Involtini di melanzane alla norma:

prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie.


pregatim sosul de rosii:


punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care le vom strivi cu ajutorul unei furculite si lasam sa fiarba la foc mic.cand scade bine potrivim de sare,punem busuioc si oregano si dam deoparte.


intre timp am pus apa de paste cu sare la fiert iar cand incepe sa clocoteasca punem spaghetele si le lasam sa fiarba 4-5 min apoi le scurgem si le amestecam cu 3/4 din sos si 2-3 linguri de ricotta rasa.


punem pe o farfurie cate o felie de vanata,pe care vom pune cu ajutorul unei linguri si a unei furculite spaghete(cat sa se poata inchide ruloul),deasupra spaghetelor putina ricotta si inchidem ruloul cu o scobitoare si tot asa pt fiecare felie de vanata in parte.


dupa ce am facut toate rulourile luam o tava si ungem fundul cu sos de rosii apoi punem rulourile de vinete pe care le ungem cu sos de rosii,le prasaram cu ricotta rasa si punem cate o frunza de busuioc(al meu era inghetat si l-am faramitat deasupra).


dam tava la cuptorul incins la 180°-200° pana se rumenesc frumos.


se servesc calde..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Involtini di melanzane alla norma" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kamy 1

05.01.2011, 13:32

5f

Oana 1

05.01.2011, 23:35

Super reteta, cred ca sunt tare delicioase

lilik 1

06.01.2011, 15:56

Vladimir,Kamy
Oana chiar merita incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu branza topita