Jambon copt-la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 27 Sep 2015 | 3450 vizualizari

 

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon copt-la cuptor:


  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .

  2. Caciulia de usturoi se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]

  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .

  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .

  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .

  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .

  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .

 

TIPS-URI

1

Nu am adugat ulei sau alta grasime , ca lasata de bucatile de carne a fost suficienta .

2

Serviti jambonul cu garnitura si salata preferata . Noi am avut pireu de cartofi si castraveti murati

3

Merge bine si cu fasole boabe sau frecata .

4

Imagini finale si mai dichisite nu am mai avut timp sa fac . S-a devorat rapid:D

5

Grasimea ramasa am colectat-o intr-un borcanel . Am pus untura la rece si am folosit-o la sandwici cu ceapa verde >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simona72 1

28.09.2015, 19:08

Nebunie, asta e aici!!

Rocsi 1

28.09.2015, 20:32

Ahaaaa, rup un colt, macar sa gust

Andreea Caroline 1

29.09.2015, 09:16

Vaiiiiiii...ce fel arata !!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu afumatura si mamaliguta (4-6 persoane)