Japoneze

de Rocsi in Piine, 19 Feb 2014 | 1833 vizualizari

 

De mult timp imi doream sa fac aceste painici dar cand ma uitam la ele ziceam ca e greu modul de impletit si cedam..Acum, intr-o buna zi, mi s-a cam pus pata pe ele si am zis fie ce o fie trebuie sa le incerc. Am citit foarte atenta reteta, am parcurs fotografiile din timpul prepararii pas cu pas si sincer a fost chiar mai usor de cat ma asteptam iar la gust sunt nemaipomenite.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin.

Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut.

Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam drojdia.

Turnam laptele si incepem sa framantam.

Cand s-au omogenizat cat de cat ingredientele adaungam untul si framantam bine. Eu am mai pus o lingura cu faina.

Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il acoperim si il lasam la dospit circa 1 ora.


Aluatul dospit il impartim in 8 bucati egale (merge si in 10 daca vreti sa fie painicile mai mici).

Luam prima bucata si o rasucim cu mainile pana obtinem un sul destul de lung si subtirel.

Indoim sulul la mijloc creand o gaura, apoi impletim cam de 3 ori si nu tot sulul.


Venim cu gaura formata peste impletitura, apoi capetele de sul le bagam prin gaura, una cate una ca ele sa vina dedesubt. Astfel obtinem o japoneza.


Le asezam intr-o tava unsa cu margarina, tapetata cu hartie de copt si le lasam 20 de minute la crescut.

Batem oul spuma, ungem painicile si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.


Le lasam pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem din cuptor. Dupa ce se racesc le punem intr-un bol si le acoperim bine pentru a se pastra fragede.

Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (78)

Rocsi 1

21.02.2014, 21:05

Laurici iti multumesc mult

Alexandra Burz 1

24.02.2014, 21:46

ce frumoase sunt la favorite cu ele

Rocsi 1

25.02.2014, 14:28

Multumesc Alexandra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!