Paine cu cartofi

de Ancutsa in Piine, 9 Oct 2016 | 549 vizualizari

 

Imi place mult painea de casa, iar de data aceasta am incercat o paine cu cartofi, care a iesit mai pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • 3 cartofi (potriviti ca marime);
  • Aprox 600 g faina tip 550;
  • 300 ml apa calda;
  • Un varf de lingurita zahar;
  • 2 lingurite sare.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure.


Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat, amestecand tot timpul, pana obtinem un aluat ferm, iar faina se desprinde de pe maini.


Se framanta bine, se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Cand aluatul de paine a crescut, se rastoarna pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt.


Se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.


Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.


Dupa ce se scoate painea din cuptor, se stropeste cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se serveste pe cat posibil dupa ce se raceste, dar este atat de buna calda, cu putin unt si sare.



Timp: aprox 2h 30min



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/paine-cu-cartofi.html

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina tip 550, speciala pentru paine si patiserie si am fost multumita de rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

10.10.2016, 15:57

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

10.10.2016, 19:57

Este foarte buna!

Ancutsa 1

11.10.2016, 10:12

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prepararea aluatului in foi