Jumari de porc crocante

de MOKUSKA in Porc, 28 Apr 2014 | 3132 vizualizari

 

Un aperitiv gustos, pe care ne permitem sa il facem cel mult de 2 ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina proaspata fara sorici si cu putina carne
  • sare
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc crocante:

Taiem slanina in cubulete mici (4-5 cm), se sareaza si se pune la topit cu o cana de apa la foc mic. Bucatile se fierb pana se ridica la suprafata si untura devine transparenta (1 ora).

Jumarile se scot cu o paleta in strecuratoare si se lasa sa se scurga, dupa care se pun intr-un vas din sticla. Untura dupa ce s-a racit putin se toarna intr-un borcan uscat.

 

TIPS-URI

1

jumarile se scot din untura imediat dupa ce am stins focul

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Jumari de porc crocante-0
Jumari de porc crocante-1
Jumari de porc crocante-2

COMENTARII (14)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.04.2014, 23:01

dantes

dantes 1

01.05.2014, 07:54

Bune!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

01.05.2014, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!