Kedgeree cu somon afumat

de RuxyRux in Somon, 21 Noi 2011 | 4602 vizualizari

 

By Radu desigur...mi-a facut o pofta teribila dupa ce am vazut reteta pe blogul lui si n-am rezistat...e un preparat deosebit de gustos care noua ne-a placut foarte mult.......multumesc Radu!........esti un artist in arta culinara!

 

INGREDIENTE

  • 2pungi cu orez Riso Scotti Basmati Easy Cook
  • 1 ceapa  tocata
  • 2 catei de usturoi  tocati
  • o bucatica de ghimbir, curatata de coaja si tocata( cam 2 cm)
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute
  • 3 oua
  • 200 g mazare congelata
  • 3-4 linguri de ulei de orez
  • 200 g ciupercute, taiate in jumatate sau sferturi
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare
  • piper negru
  • 2-3 lingurite de pudra curry
  • 1/2 legatura de patrunjel  tocata
  • frunze de patrunjel  pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu somon afumat:

Se pun pungutele de orez in apa care fierbe la foc mic si se tin 11 minute dupa care se scurg se taie pungutele si se scoate orezul intr-un bol.


Se fierb si ouale 10-12 minute pana devin tari si se pun imediat in apa rece.


Le curatam de coaja si le taiem sferturi.


Punem mazarea la fiert in apa clocotita si o tinem 8 minute dupa care o punem intr-o strecuratoare intr-un vas cu apa rece. O scurgem bine de apa.


Taiem ceapa usturoiul si ghimbirul.


Incingem uleiul in tigaie si adaugam ceapa apoi un praf de sare. O tinem 3-4 minute la foc mic pana se inmoaie apoi adaugam usturoiul si ghimbirul. Punem si ciupercutele.


Facem focul mediu si gatim 5 minute.


Apoi adaugam si orezul amestecand cu grija sa nu spargem boabele de orez apoi mazarea.


Punem somonul afumat, smantana, patrunjelul, potrivim de sare, praful de curry, piperul si amestecam cu grija.


Servim acest preparat pe farfurie si ornam cu ouale feliate si patrunjel.



http://www.reteteleluiradu.ro/2011/11/11/kedgeree-cu-somon-afumat/




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

-Miti- 1

03.12.2011, 23:10

dia,daca as fi barbat si as vrea sa stiu cat de mult ma iubesti te-as pune sa mananci peste

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:25

Ce tare esti Miti...oare Dia...citeste? ma bucur ca te-am convins...chiar a meritat!

Panacris 1

25.04.2013, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Rulada de somon afumat cu legume si sos tartar