Kedgeree (dupa Jamie Oliver)

de oana_d in Somon, 31 Mar 2013 | 3935 vizualizari

 

Aceasta mancare isi are originile intr-un fel de mancare din peste care se pregatea in India pe la 1340 sau mai devreme. A fost introdusa in Anglia pe vremea colonialismului de catre britanicii veniti acasa dupa un stagiu in India, si de atunci este o mancare servita la micul dejun, alcatuita in principal dintr-un soi de peste fiert (egrefin, „haddock” in engleza, orez fiert si condimente). Astazi va propun o reteta de kedgeree dupa Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua fierte tari,
  • 700 g peste afumat (ideal ar fi somon),
  • 150 g orez,
  • 100 g unt,
  • o ceapa,
  • 1-2 catei de usturoi,
  • 2 rosii,
  • zeama de la 2 lamai,
  • ghimbir,
  • dafin,
  • mustar seminte,
  • coriandru,
  • curry,
  • ardei iute,
  • putin iaurt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree (dupa Jamie Oliver):

Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii.


Orezul se fierbe in apa cu putina sare. Untul se topeste la foc mic, si in el se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul taiat bucatele, ardeiul iute si ghimbirul. Dupa cateva minute se adauga curry si semintele de mustar. Se lasa inca 2-3 minute sa fiarba inabusit apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si zeama de lamaie. Cand rosiile s-au muiat bine de tot si sosul se poate omogeniza, atunci adaugati orezul fiert, pestele, corinadru, ouale taiate sferturi. Amestecati totul si inchideti focul. Se serveste cald, cu putin iaurt alaturi.



 

TIPS-URI

1

Condimentele se pun dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree (dupa Jamie Oliver)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

oana_d 1

01.04.2013, 12:51

Interesanta, intr-adevar! E buna mancarea, insa aromele le-as mai reduce putin.

simona72 1

01.04.2013, 16:44

Mie imi place asa aromat,super!!

Dea_Dea 1

01.04.2013, 16:57

buna ideea !! Buna mancarica!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Kedgeree cu somon afumat