Kefta de curcan

de Poliana in Curcan, 7 Aug 2012 | 8462 vizualizari

 

Am facut o reteta libaneza, e pentru prima oara cand incerc ceva din aceasta bucatarie plina de arome.
Kefta se poate prepara din diferite tipuri de carne: miel, pui, curcan. Eu aveam curcan in frigider asa ca m-am gandit ca i-ar sta bine in acest preparat. Si nu m-am gandit rau :P

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de curcan
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa verde mare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta de curcan:

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce urmeaza sa facem.

Este o reteta simpla, si tot ce avem de facut e sa macinam, condimentam, amestecam si prajim. Mai aveti nevoie de detalii? :)) Nu vreau sa fiu chiar asa de expeditiva, asa ca o sa va explic in ce consta si pasii acestia :)

Carnea o taiem bucatele, nu foarte mici, si o punem in robot impreuna cu ardeiul curatat si taiat, ceapa verde, patrunjelul si mararul, acestea din urma spalate bine si scurse de apa. Dupa ce am macinat toate acestea, adaugam condimentele si oul batut putin cu furculita, apoi omogenizam. Vom obtine o compozitie ca pentru chiftelute.

Incingem gratarul bine, formam chiftele mai mari (gen burger), infingem un bat de frigaruie in fiecare bucata de carne, si le punem pe gratar. Le prajim cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Foooarte usor de facut, si foarte bun. Noi am alaturat acestor kefta delicioase o garnitura de cartofi noi, fierti 10 minute in apa cu sare, apoi scursi si pusi intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, sare si marar tocat fin, lasati 20 de minute la cuptot la foc incins (220 grade celsius). 
In varf de frigaruie am alaturat si cate-o felie de lamaie...iar rezultatul a fost un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Angelina_Elena 1

10.08.2012, 00:47

arata foarte,foarte bine!

gabrielaela 1

17.08.2012, 15:10

arata foarte bine

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:52

super yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din piept de curcan