Kefta de curcan

de Poliana in Curcan, 7 Aug 2012 | 7221 vizualizari

 

Am facut o reteta libaneza, e pentru prima oara cand incerc ceva din aceasta bucatarie plina de arome.
Kefta se poate prepara din diferite tipuri de carne: miel, pui, curcan. Eu aveam curcan in frigider asa ca m-am gandit ca i-ar sta bine in acest preparat. Si nu m-am gandit rau :P

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de curcan
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa verde mare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta de curcan:

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce urmeaza sa facem.


Este o reteta simpla, si tot ce avem de facut e sa macinam, condimentam, amestecam si prajim. Mai aveti nevoie de detalii? :)) Nu vreau sa fiu chiar asa de expeditiva, asa ca o sa va explic in ce consta si pasii acestia :)


Carnea o taiem bucatele, nu foarte mici, si o punem in robot impreuna cu ardeiul curatat si taiat, ceapa verde, patrunjelul si mararul, acestea din urma spalate bine si scurse de apa. Dupa ce am macinat toate acestea, adaugam condimentele si oul batut putin cu furculita, apoi omogenizam. Vom obtine o compozitie ca pentru chiftelute.


Incingem gratarul bine, formam chiftele mai mari (gen burger), infingem un bat de frigaruie in fiecare bucata de carne, si le punem pe gratar. Le prajim cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoatem pe un platou.


Foooarte usor de facut, si foarte bun. Noi am alaturat acestor kefta delicioase o garnitura de cartofi noi, fierti 10 minute in apa cu sare, apoi scursi si pusi intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, sare si marar tocat fin, lasati 20 de minute la cuptot la foc incins (220 grade celsius).

In varf de frigaruie am alaturat si cate-o felie de lamaie...iar rezultatul a fost un deliciu!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Angelina_Elena 1

10.08.2012, 00:47

arata foarte,foarte bine!

gabrielaela 1

17.08.2012, 15:10

arata foarte bine

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:52

super yummy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din piept de curcan