Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 6 Apr 2018 | 11098 vizualizari

 



Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel.
A fost o mare provocare sa fac acest drob.
Necesita multa rabdare si timp.
Daca doriti si altfel de drob, atunci va indemn sa-l incercati.
Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la un miel (ficat, plamani, inima, rinichi) spalate bine si puse la scurs
  • intestinele de la un miel la fel spalate si pregatite
  • prapurul de la miel spalat si lasat la scurs
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri cimbru
  • 2 linguri rozmarin
  • 2 linguri oregano
  • 3 lamai (coaja si sucul)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 bete frigarui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc:

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm

Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.

Saram si piperam.

Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi.

 Pe betele de la frigarui punem carnea alternativ.

Infasuram cu o jumatate din prapur in asa fel incat sa cuprinda toata carnea.

Legam intestinul la un capat, apoi il trecem de a lungul peste prapur, apoi inca o data, si apoi incepem sa infasuram, in cruce, mai apoi mai des. Fixati capatul si lasati-l deoparte pana terminati si cealalta frigaruie.

Trebuie sa obtineti frigaruia de carne in forma de cocon.

 Pregatiti jarul si intoarceti carnea pana este gata.

Se serveste imediat.

Se orneaza cu ceapa taiata rondele si patrunjel.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu dispuneti de jar, puteti prepara la cuptor, invelind carnea in hartie pergament si apoi staniol pentru 30 minute la la 180 grade.C, apoi inca 10 pentru rumenit.

2

Pentru un gust mai picant, puteti adauga un pic de fulgi de ardei iute.

3

Pentru ca prapurul sa fie flexibil, tineti-l un pic in apa calda inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

15.04.2019, 06:30

Interesant...

silvi0ara 1

18.04.2019, 13:01

Si eu abia vad reteta.O noua varianta de drob interesanta.In Grecia am incercat sa mananc varianta lor doar din intestine,dar trebuie mancate foarte fierbinti,altfel sunt cam gretoase.
Bravo pentru reteta.

elucubratiiculinare 1

26.04.2019, 08:56

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel