Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

de Julie in Prajituri, 23 Dec 2011 | 10956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt,
  • 100 g migdale,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 60 g zahar pudra,
  • 10 g coniac (ouzo), 
  • 300 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • zahar pudra vanilat pentru finisare,
  • cuisoare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti:

Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si coniacul. Se amesteca totul, se strange aluatul intr-o bila si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte. Se formeaza apoi mici bile aplatizate usor si se infige in mijloc o cuisoara. Se pot forma si mici suluri care se arcuiesc in forma de semilune. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul deja incins, timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca bine, apoi
se pudreaza din abundenta cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem