Krem alla krem

de Aletta in Prajituri, 14 Feb 2016 | 2762 vizualizari

 

De ceva timp,prietena si colega mea,Simona imi spune de aceasta prajitura, cat e de simpla si delicioasa si cum eram in pana de idei, am pregatit krem alla krem,care este chiar foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 plic si 1/2 de Creme Olle de la Dr Oetker
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida (Hulala)
  • 2 plicuri Creme Olle de la Dr Oetker
  • 400 ml lapte rece
  • 5 linguri de zahar

Glazura:

  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem alla krem:

Am inceput cu blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si cele din urma se bat cu un praf de sare ,apoi se adauga treptat si zaharul.


Se bate cu telul sau mixerul pana devine o bezea ferma si se adauga in 2 reprize praful de la crema olle de ciocolata.


Se omogenizeaza bine si se pune intr-o tava de copt tapetata cu ulei si faina,eu am pus hartie de copt.


Se lasa la cuptor 25 de minute apoi se scoate si se lasa la racit.


Crema: Se pun intr-un bol destul de mare laptele,frisca lichida,zaharul si crema olle de vanilie si se mixeaza bine pana devine o crema consistenta (dureaza cam 5 minute)

Se pune peste blatul racit si se intinde apoi se baga la frigider peste noapte.


Glazura:


Intr-o cratita cu fund dublu se pune apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul,se pune ciocolata bucati si untul pana se topesc.


Se lasa cat ajunge la temperatura camerei si se pune peste crema( eu am lasat foarte putin si am pus destul de repede,nu am avut rabdare si a curs pe langa:(( deci asteptati sa sa raceasca un pic )


Se lasa la frigider cateva ore bune si apoi se serveste.

 

TIPS-URI

1

prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem alla krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Aletta 1

16.02.2016, 10:24

Asa este, foarte adevarat!!

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 13:49

foarte buna!

Aletta 1

02.03.2016, 15:52

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si dulceata de prune