Kritharaki

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2012 | 4918 vizualizari

 

Kritharaki se numesc pastele care sunt ca orezul basmati dar mai mari si mai groase putin, e o reteta foarte des intalnita in bucatariile grecesti! Si o mancare foarte usoara si placuta de copii, cel putin,la ale mele fetite le place mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vita ( pulpa care e mai moale si fara grasime sau nerv)
  • 500 gr paste
  • sos concentrat rosii cca 50 gr
  • pasta rosii cca 50 gr
  • sare
  • piper
  • oregon
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • o lingurita praf de scortisoara ( da foarte bun gust tuturor sosurilor rosii cu carne!)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kritharaki:

Intr-o oala sub presiune, se caleste putin ceapa apoi se pune carnea taiata bucati mai mari si se mai lasa putin pana se rumeneste pe toate partile. Se adauga apoi toate ingredientele ( in afara de paste) si se putine si apa cat sa acopere carnea cu vreo 2 degete, dupa care se inchide oala sub presiune si din momentul in care se ridica valva ( sau din momentul in care a inceput sa fiarba) se lasa la foc mic ptr 45 min. Cand e gata, luam capacul si mai lasam sa dea un clocot cu oala descoperita.


Fierbem pastele, apoi le adaugam la sosul cu carne. Se pot servi asa, dar daca are mult sos, si ptr un gust mai bun, puteti da la cuptor 180C ptr 15-20 min.

 

TIPS-URI

1

Sosul de carne se poate servi si cu piureu de cartofi!

2

Scortisoara e tot secretul in aceasta reteta! Folositi-o!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kritharaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Doralinda 1

03.12.2012, 00:42

Ruxy, nu mananc mult si totusi nu scad in greutate!!! Doar gustand! Cand suntem in vacanta in grecia, ei bine, nu gatesc, mancam afara si pierd din greutate! Deci,ar trebui sa nu matesc ada des! te pup, o seara buna!

monikamona 1

18.03.2014, 15:31

este orz

Doralinda 1

19.03.2014, 18:01

Monikamona,total gresit! Cauta pe google si ai sa vezi ca sunt paste! Cred ca stiu ce mananc,iar asta cu siguranta nu e orz!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastitsio - lasagna greceasca