La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

de -Miti- in Pui, 20 Dec 2011 | 2854 vizualizari

 

Doar nu era sa vin cu mana goala la petrecere si ce mai bun de adus decat ceva de imbarligat limba. Acum va dau ceva usor,pe seara daca am timp ceva mai dificil:))
Aceasta tocanita se face de obicei cu suc de rodii,dar cum n-am avut,o idee sclipitoare imi dadu prin capusor. Sa folosesc fasiile de rodii uscate pe care le-a adus sotul copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete 
  • 50 grame de migdale macinate 
  • 1 lingurita curcuma 
  • 1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii 
  • sare ,piper 
  • Optional:
  • 2 vinete mici,taiate feliii rotunde 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii:

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.


Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.


Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii.


Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).


De ce am pregatit o reteta iraniana? Fiindca atunci cand m-am inscris pe site nici nu era macar o sectiune pentru retetele din Iran si mi-am propus sa ajut eu la crearea ei. Si am reusit! Si voi mai continua sa adaug retete.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Mihaela11_jo 1

20.12.2011, 23:40

Foarte fina si apetisanta
Sarbatori fericite!
La fav, mai ales ca la noi se gaseste suc de rodii din abundenta

Ade200 1

21.12.2011, 04:09

Îmi place tot ce e cu rodii...ca în "1001 de nopţi" unde prinţesele coboară din aceste fructe!
Sărbători fericite!

adry88 1

21.12.2011, 09:33

faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui gradinareasca