Lady’s fingers

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2009 | 28128 vizualizari

 

Degetele de doamna sau de Duamna fina cum ar zice niste prietene :)

Este un desert inedit, foarte racoros si extrem de buuuuun! Dupa ce l-am facut prima data a urmat o perioada in care il faceam constant! Reteta o am de la o prietena draga

 

INGREDIENTE

       Aluat pentru “fingers”:
  • 150 g unt
  • 1,5 pahare apa
  • 1,5 pahare faina (200 g)
  • 6 oua
        Crema:
  • 800 g smantana grasa, la galetusa (de preferat Milli)
  • 1 pahar cu zahar
  • 2 fiole de vanilie
        Cacao pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady’s fingers:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul si cand clocoteste se adauga toata faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se mai tine pe foc pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe oala. Apoi se lasa putin la racit si se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand cu mixerul. Aluatul se pune intr-o punga, se taie la varf si se spriteaza degetelele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Degetelele se fac de grosimea unul creion, cam de 5 cm si la distanta unul de celalalt. Se coc apoi la foc mare, in cuptorul incins in prealabil, cam 10 minute, pana se umfla putin si se rumenesc. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema, se poate folosi si smantana lichida LaDorna, cutia rosie, dar cu smantana normala iese mult, mult mai buna si putin acrisoara. Deja nu mai pot de pofta si n-am mai facut de muuuult :)

Smantana se bate cu zaharul si vanilia, nu va avea o consistenta prea groasa, dar se va intari la frigider. Se pot adauga si unul sau doua plicuri cu intaritor de frisca.

Asamblare: intr-un vas mai adanc se aseaza degetel langa degetel, fiecare inmuiat bine inainte in frisca. Dupa fiecare strat se pun cateva linguri de frisca si apoi iar degetele inmuiate inainte. La final, se toarna deasupra frisca ramasa si se cerne cacao din belsug.

Se pune prajitura la frigider pentru 6-7 ore sau  mai bine se lasa peste noapte. Apoi, la atac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady’s fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Pushaa 1

06.01.2014, 13:08

Alexandra Burz 1

06.01.2014, 14:55

mihaelar63 1

23.01.2017, 16:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caramel