Lady's Cake

de Lau in Torturi, 26 Iun 2014 | 1732 vizualizari

 

Multumes Miha pentru aceasta reteta.Este un tort foarte bun mai ales pentu cei ce iubesc nuca de cocos:)

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 praf de copt
  • Mousse de cocos
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 250 ml frisca
  • Ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca
  • Decor
  • bomboane de biscuiti
  • 100 g pesmet biscuiti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's Cake:

Blat alb-Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca.


Blatul maro se prepara intocmai ca blatul alb


Mousse de cocos - laptele in punem intr-o cratita pe foc, cand da in clocot adaugam nuca de cocos,amestecam si lasam la inmuiat cateva ore (sau peste noapte). Dupa care il punem intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine lichidul.


Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine.


Laptele il punem din nou pe foc,cand incepe se fiarba adaugam in fir subtire peste crema de ou amestecand continuu,


Punem cratita din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa,lasam sa se raceasca.


Ganache de ciocolata-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem pe foc pana ce se topeste(avand grija sa nu fiarba). Dam la frigider cateva ore dupa care o mixam pana obtinem o frisca pufoasa,


Asamblare-intr-o tava detasabila,adaugam blatul alb-il insiropam-adaugam crema de ciocolata (deasupra eu am adaugat si putina crema de cocos) adaugam blatul maro-insiropam-mousse-ul de cocos,dam cateva ore la rece.


Dupa care il acoperim cu un strat de pesmet de biscuiti si se orneaza cu bomboane de biscuiti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

30.06.2014, 21:11

robert_badica 1

01.07.2014, 12:42

monik80 1

20.03.2015, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!