Lady's fingers

de Miha in Prajituri, 12 Aug 2009 | 13805 vizualizari

 

by Natalia

 

INGREDIENTE

  • Pentru "degetele" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady's fingers:

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.


Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.


Se bate smantana cu zaharul si vanilia.



Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.


Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.


Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.


O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Miha 1

20.08.2009, 22:24

Rivka,ai sa vezi ca pana maine dimineata degetelele se vor inmuia foarte bine si vei taia felia fara probleme. Abia astept impresii despre gust.

rivka 1

20.08.2009, 23:19

am pus si eu poza la avatar nu stiu de ce nu apare aici.

am taiat-o deja dupa 2 ore de stat la frigider pentru sot altfel ar fii asteptat pana maine seara dupa ora 6 si nu mai avea rabdare.

este foarte buna, cred ca maine cand se va muia bine va fii si mai buna.

Miha 1

21.08.2009, 00:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci