Lagosta a Cubana

de cristeena20 in Peste, 26 Dec 2013 | 844 vizualizari

 

O reteta picanta si delicioasa ...

 

INGREDIENTE

  • 2 lagoste
  • 1 ardei gras mare (sau 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei verde)
  • 2 cepe mari
  • 2 catei usturoi
  • pasta de rosii (2 linguri)
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline
  • sare, piper, sos picant (Jindungo) sau ardei iute uscat in praf
  • 2-3 linguri de wiskey
  • 2 felii mari de paine prajita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lagosta a Cubana:

Pregatim intai lagosta. Daca e proaspata de fierbe pana isi schimba culoarea (cca 5-8 minute). Aici am avut fiarta in prealabil si congelata, deci am decongelat-o si am taiat-o medalioane (lasam unele cu carapace).Punem deoparte


Facem sosul: taiem ceapa julien si o calim cu putin ulei de masline. Adaugam ardeiul taiat fasii subtiri si continuam sa calim pana se inmoaie . Adaugam sare, piper si apoi pasta de rosii. Stingem cu vinul si mai lasma putn pana scade . Adaugam la final wiskey si sosul picant (aici dupa preferinta, dar e bun picant bine .Adaugam la final medalioanele de lagosta si mai lasam 5 minute sa se intrepatrunda cu sosul.


Aranjam o felie de oaine prajita in farfurie (poate fi unsa cu usturoi daca preferati) si punem compozitia de ceapa cu ardei si medalioanele deasupra. Pofta mare!!


Servim alaturi de vin alb ,verde sau rosé.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lagosta a Cubana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

laura_n 1

26.12.2013, 19:04

desi nu am gutat niciodata crustaceu, m-ai cucerit mai ales ca e picant!

Corinuta 1

26.12.2013, 19:51

Cred ca e tare buna!

cristeena20 1

26.12.2013, 21:40

E foarte buna!!!! eu am mancat aici doar ca e accesibil sa cumperi lagosta..in europa e fff scumpa !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fish&Chips dietetici