"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca

de Lia_ in Pizza, 30 Sep 2013 | 2231 vizualizari

 

"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat) este un fel de pizza arabeasca. Este un preparat pe care l-am mancat prin toate tarile cu populatie predominant de religie musulmana prin care am fost.
Este foarte popular si l-am adoptat pentru ca se poate congela. Scoatem si incalzim rapid in caz de urgenta cand n-am avut timp sa gatim, sau pentru o masa de seara seara rapida.
Desigur ca nu este la fel de savuroasa ca o pizza cu cascaval dar este o varianta destul de rapida si mai ieftina. Reteta o am direct de la sursa.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT: aluat de pizza clasic dupa reteta indicata in Modul de pregatire
  • UMPLUTURA CU CARNE
  • 350 gr carne tocata vita sau oaie
  • 2 ceapa
  • 4 rosii
  • usturoi
  • 1/4 lingura cumin (chimion, camun)
  • boia dulce/iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • muguri de pin (5 muguri/bucata, nu mult)
  • ulei de masline sau 1 lingura cu varf pasta de rosii pt. uns rotitele de aluat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca:

Preparam aluatul dupa reteta aluat de pizza clasic In timp ce il lasam la crescut, preparam:


AMESTECUL CU CARNE


Oparim rosiile timp de 1 min. Lasam sa se racoreasca. Taiem ceapa marunt. Taiem rosiile decojite cubulete mici. Le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugam apoi carnea tocata, usturoiul si toate condimentele. Lasam la prajit impreuna pana scade de tot, amestecand periodic (spre sfarsit mai des ca sa nu se arda). Lasam sa se racoreasca cat intindem aluatul.



Preincalzim cuptorul.



Aluatul il intindem intr-o foaie foarte subtire (4mm). Eu ma grabeam si am vrut sa intre toate in tava mare dar voi sa le intindeti cat mai subtiri. Se decupeaza cu un castronel cat mai mic forme rotunde. Se aseaza in tava pe hartia de copt. Se ung foile cu ulei de masline in mod traditional. Eu le-am uns ca la pizza cu pasta de rosii putin diluata. Se pune cate o lingura de amestec cu carne si se niveleaza. Se pot adauga deasupra putini muguri de pin (cca 5).


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc cca 15 minute.

 

TIPS-URI

1

Ceea ce va ramane puneti in punga de plastic dupa ce s-au racit si pastrati in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lia_ 1

01.10.2013, 12:42



Fetelor cu favorite, va zic din start ca nu sunt mai bune decat pizza cu cascaval dar e o varianta mai ieftina si "congelabila"

Irina 1

01.10.2013, 12:42

interesant!

Lia_ 1

01.10.2013, 14:05

.. zise Irina ganditoare (... ma uitam la avatar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu iaurt