Lamb Kadai- berbecut in stil indian

de Ksenya in Oaie, 6 Sep 2020 | 3480 vizualizari

 

Un fel principal indian foarte consistent. O explozie de condimente, aromat si bine echilibrat. Un preparat de sfarsit de saptamana.
Va indemn sa incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 .200 kg pulpa de berbecut taiata bucati potrivite
  • 1 ceapa mare tocata grosier
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • 2 rosii mari (400g) tocate grosier
  • O lingura rasa de ghimbir dat prin razatoare
  • O lingura suc de lamaie
  • O lingurita boia de ardei dulce
  • O jumatate lingurita turmenic
  • O jumatate lingurita piper macinat
  • 2 linguri ulei
  • O jumatate cana iaurt
  • 2-3 linguri smantana de gatit
  • 10-15 g ghee
  • Un ardei verde iute taiat julienne
  • O lingurita rasa chimen macinat
  • O lingurita rasa gram masala
  • O jumatate lingurita menta uscata
  • Sare dupa gust
  • Pentru servit : Frunze coriandru (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamb Kadai- berbecut in stil indian:

 

Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul  si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.

 Intr-o tigaie incapatoare  adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine uleiul, adaugam continutul din oala (respectati instructiunile de manevrare a oalei sub presiune ). 

Amestecam si lasam 10 min la foc mic  pana scade un pic continutul din tigaie.

 Adaugam iaurtul, amestecam bine asteptam 2-3 minute, adaugam piperul si smantana, amestecam si asteptam inca 2 -3 minute.

 La sfarsit adaugam menta, garam masala si gheea impreuna cu ardeiul iute.

 Amestecam de cateva ori si oprim flacara.

 La sfarsit presaram cu frunze de coriandru daca va place.

 Se serveste imediat alaturi de lipii si orez.

 Pofta buna!

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti mai picant mai adaugati ardei iute

2

Frunzele de coriandu adaugati-le la sfarsit daca va place

3

Puteti folosi si oala normala daca nu aveti una sub presiune ,insa timpul de preparare va fi mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb Kadai- berbecut in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot