Lamele de calamari pane

de alinutza1983 in Peste, 17 Apr 2011 | 17356 vizualizari

 

De Florii se manaca peste ( sau pee-aproape!!! ); iubitul meu nu mananca peste nici sa il pici cu ceara, insa nu face figuri cand vine vorba de calamari, creveti si alte lighioane de genul asta :)...asa ca ieri m-a rugat frumos sa ii cumpar si lui niste calamari:)..

 

INGREDIENTE

  • 250 gr lamele calamari ( sau inele)
  • 250 gr faina
  • 1 pahar bere
  • 1 ou
  • lamaie (pentru asezonare)
  • sare 1 lingurita
  • sos de soia,
  • 1 lingurita paste de ardei iute
  • ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamele de calamari pane:

1. Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici;

2. Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei iute. Daca punem sosul de soia nu mai este nevoie sa adaugam sare, deoarece acesta e destul de sarat.

.3. Aluatul pentru panetat trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite ceva mai gros si, totodata sa fie aerat ( de la bere), de aceea aceasta se incorporeaza catre final.

4. Punem uleiul la incins, iar intre timp, trecem lamelele de calamar prin faina ( trebuie sa fie bine acoperite) , apoi prin aluatul cu bere; le punem la prajit in momentul in care uleiul este bine incins si le lasam asa pana se rumenesc frumos ( la foc mediu- caci in caz contrar riscam sa ne trezim ca vor fi crude ).

5 .Procedam asa pana terminam toata cantitatea de calamar; lamelele prajite se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se pun pe o farfurie alaturi cu bucati de lamaie - pentru asezonare sau chiar cu un sos de usturoi.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamele de calamari pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

17.04.2011, 19:45

elena1988 1

21.04.2011, 09:59

imi place calamarul foarte mult

adry88 1

06.05.2011, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Calamari prajiti (reteta video)