Lamingtons

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 10799 vizualizari

 

O varianta a Tavalitelor romanesti...:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 18 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de vanilie de la Dr Oetcher
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • nuca sau/si nuca de cocos,dupa gust si preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamingtons:

Blat:

Ouale le-am mixat bine cu un praf de sare,pana si-au dublat volumul,apoi am adaugat pe rand vanilia,zaharul,uleiul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt,alternata cu laptele.

Am turnat compozitia intr-o tava (25/32) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 180 de grade,pentru jumatate de ora.

Crema:

Se prepara conform indicatiilor de pe plic.
Se poate folosi orice alt fel de budinca.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul.

Dupa ce s-a copt blatul,il taiem in 2 pe lungime.Repartizam crema pe unul din blaturi.Uniformizam si acoperim cu celalalt blat. Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,la marimea dorita.

Luam patratelele si le scufundam in siropul de ciocolata fierbinte,apoi le dam prin nuca sau/si nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

adry88 1

10.05.2011, 16:06

tanyapatap 1

12.12.2013, 19:40

claudiaO 1

13.12.2013, 08:57

super buna! trebuie sa oi incerc si eu trecuta la favotite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de coacaze