Langosi unguresti

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2011 | 33988 vizualizari

 

Am murit de pofta cand am vazut langosii lui Sidy.
Am facut si eu si tanjesc din nou sa mai fac.
Sunt deliciosi si foarte satiosi.
Reteta o am de la mama soacra care mi-e tare draga.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri mari smantana grasa
  • o lingurita zahar
  • un cub de drojdie de 25g
  • sare
  • lapte caldut pentru framantat(cam 400 ml)
  • ulei(pentru framantat si prajit)
  • smantana si cascaval pentru uns langosii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi unguresti:

Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale.

La sfarsit se adauga cateva linguri de ulei(eu am pus de masline) si se framanta inca 5 minute.Se lasa la crescut 20 minute.

Se fac cu mana placintele si se coc in ulei de floarea soarelui fierbinte.

Se ung cand sunt fierbinti cu smantana in care am pus putina sare dupa gust si se rade din belsug cascaval deasupra.

Am facut cativa langosi umpluti cu branza de oaie si marar verde tocat.

Mi-ar place sa va pot servi cu langosi sunt deliciosi,trebuie neaparat sa faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi unguresti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu mozzarella, branza cheddar, mazare si rosii cherry