Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2010 | 5115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina de malai
  • 100 g gris
  • 1 lingura unt
  • 3 l apa
  • sare
  • 250 g cas de oaie
  • 200 ml smantana
  • 150 g kaizer
  • 150 g carnat de casa
  • 100 g slanina afumata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor:

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.


Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim. Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.


Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.


Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie. Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta.


Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

rivka 1

09.07.2010, 08:53

as face si eu maine , am vazut ca si lia a facut zilele trecute.
pacat ca nu mai am vas de yena , l-am spart si vad ca nu mai gasesc de cumparat :-sm, ca banuiesc ca iese mai buna decat in tava de cuptor.

Corinuta 1

09.07.2010, 23:40

Sidy,arata demential! 5 furcu

nadina73 1

11.07.2010, 18:11

deci e pt mine sa inteleg?super buna 5 furu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Covrigei