Lapte de pasare

de diana_k in Prajituri, 16 Ian 2013 | 53236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte,
  • 6 oua,
  • 2 linguri faina sau amidon,
  • 15 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.


Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.


Cand laptele a fiert se da focul la mic si cu ajutorul unei linguri mari se i-au 3-4 galuste de albus si se pun in lapte. Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o strecuratoare mare. Dupa ce s-a scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.


Crema de galbenusuri:


Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut si se amesteca repede sa nu se fac cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se pune esenta de rom.


Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

as papa si eu o portie

Bon_Jovi 1

14.09.2013, 23:18

Desertul asta imi aduce aminte de copilarie... E grozav

babi5 1

08.11.2013, 14:46

Bun tare desertul copilariei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni