Lapte de pasare

de diana_k in Prajituri, 16 Ian 2013 | 56694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte,
  • 6 oua,
  • 2 linguri faina sau amidon,
  • 15 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.


Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.


Cand laptele a fiert se da focul la mic si cu ajutorul unei linguri mari se i-au 3-4 galuste de albus si se pun in lapte. Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o strecuratoare mare. Dupa ce s-a scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.


Crema de galbenusuri:


Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut si se amesteca repede sa nu se fac cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se pune esenta de rom.


Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

as papa si eu o portie

Bon_Jovi 1

14.09.2013, 23:18

Desertul asta imi aduce aminte de copilarie... E grozav

babi5 1

08.11.2013, 14:46

Bun tare desertul copilariei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura lapte de pasare cu capsuni