Lasagna

de corina241 in Lasagna, 28 Noi 2010 | 3313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450g carne tocata amestec(porc+vita)
  • 500 ml suc de rosii
  • 300 ml lapte
  • 300 g mozzarele
  • 200 ml smantana(20% grasime)
  • 2 oua
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Carnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6').Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a scazut si carnea nu mai este atat de suculenta adaugam bulionul si lasam 2 minute sa dea in clocot.La sfarsit adaugam usturoiul pisat.


Sosul Bechamel se face din cubul de unt topit,laptele,amestecat cu ouale batute+ smantana.Incorporam 3/4 din cantitatea de mozzarela si formam un sos alb consistent.


Pregatim o tava de 22x33 cm,o ungem cu unt si punem o foaie de lasagna si un rand de carne ,o alta foaie de lasagna si apoi sos bechamel.continuam pana la ultima foaie.Completam cu apa pana la nivelul ultimei foi puse.Avem grija sa nu punem apa pana sus pentru ca se umfla.


Se da la cuptor la foc mediu pentru 45 minute.Verificam cu furculita daca intra usor in foaie.La sfarsit punem si restul de mozzarela data pe razatoare peste ultima foaie de lasagna si mai lasam 5 minute pentru a prinde crusta deasupra.

 

TIPS-URI

1

Foile de lasagna sunt d emai multe feluri.Luati din acelea care nu trebuiesc fierte inainte.

2

in cazul in care foile trebuiesc fierte,respectati instructiunile de pe cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

divainbucatarie 1

29.11.2010, 15:08

lasagna este preferata familiei!

corina241 1

29.11.2010, 18:51

@divapofteste la masa

corina241 1

29.11.2010, 18:52

@MotanLaOale,mersi de furci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana