Lasagna alla bolognese

de Dana_Retetegg in Lasagna, 8 Dec 2011 | 2839 vizualizari

 

Best thing ever!!! Mega delicioasa, n-are cum sa nu va placa!!

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna (Monte Banato);

pt sosul bechamel:

  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper alb,
  • nucsoara macinata;

pt sosul bolognese:

  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare, piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna alla bolognese:

*Prima data am pregatit sosul bolognese:


Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.



Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.



Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.



Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat.


*A urmat sosul bechamel:


Am topit untul intr-o tigaie.



Am adaugat faina si am omogenizat.



Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.



Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.


*Asamblarea:


Intr-un vas cu apa fierbinte am scufundat pe rand fiecare foaie de lasagna timp de 1 minut. Nu e neaparat necesar dar eu am vrut sa fiu sigura ca nu vor ramane nefacute in timpul coacerii.


Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel, l-am intins uniform apoi am adaugat un rand de foi.


Am adaugat inca un strat de sos bechamel apoi unul de sos bolognese. Am pus si cascaval ras pe fiecare strat.


Continuam asa cateva straturi.


La final punem un strat de foi, sos bechamel si cascaval ras.


Am pus tava la cuptor la foc mediu. Pe cutie scria sa o acopar cu folie de aluminiu, dar eu am lasat-o descoperita.


Am lasat-o aproximativ 40-45 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.


E mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dana_Retetegg 1

08.12.2011, 22:54

Multumesc

MIUTA 1

09.12.2011, 23:02

Dana_Retetegg 1

10.12.2011, 12:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci