Lasagna cu piept de pui si dovlecel

de simona72 in Lasagna, 30 Iun 2015 | 3275 vizualizari

 

Nu va mai zic cat e de buna...neaparat sa o probati!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagna proaspete(de la Lidl am folosit eu)
  • 1 dovlecel marisor sau 2 mai mici
  • 400-500 gr piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • 2 linguri pasta de bulion
  • cateva rosii uscate in ulei+capere
  • pentru sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite pline cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • in plus: 300 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si dovlecel:

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele de hartie bucatelele de dovlecel si le calim la foc iute in 3-4 linguri ulei de masline.


Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline. adaugam usturoiul tocat marunt si-l lasam doar cateva secunde(usturoiul se arde repede la calit si isi schimba gustul). Adaugam carnea tocata, amestecam mereu cu o lingura de lemn sa se desfaca si sa se caleasca uniform. Fiind o carne frageda va avea nevoie de putin timp pentru calit...Adaugam sucul de rosii, bulionul, sare si piper proaspat macinat dupa gust, putin zahar si lasam totul sa fiarba 7-10 minute. La final adaugam busuiocul taiat marunt, caperele si rosiile uscate taiate in felii.


Pentru sosul alb: punem la incins intr-o tigaie/craticioara antiaderenta 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Lasam maxim 1 minut sa se prajeasca si adaugam treptata laptele cald in timp ce amestecam cu telul. Cand ajungem la consistenta dorita a sosului adaugam sare, nucsoara si cascaval ras. Amestecam pana da in clocot si cascavalul s-a topit.


Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei de masline, punem 3-4 linguri de sos alb, atat cat sa acopere fundul vasului. Acoperim sosul alb cu foi de lasagna, peste foi punem un alt strat de sos alb, peste sosul allb, cascaval ras, peste cascavalul ras o parte din sosul cu carne, peste bucatele de dovlecel prajit, alt rand de foi de lasagna si repetam operatiunea pana terminam ingredientele, iar deasupra neaparat un strat de cascaval ras. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Indepartam folia si mai lasam 10 minute la cuptor sa prinda o crusta aurie deasupra. Serviti lasagna calda. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

30.06.2015, 21:19

Arata tare bine mai Simona

dantes 1

19.08.2015, 11:03

Foarte buna!

Panacris 1

19.08.2015, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08