Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama..."

de puideom150 in Lasagna, 1 Mar 2011 | 8431 vizualizari

 

Buna seara din nou... :-) Nu stiu cum fac de ma apuca dorul de povesti tocmai cand alti oameni se linistesc si se aseaza tihnit in fata televizorului sau citesc cate ceva... Pe mine tocmai acu` ma apuca cheful sa impartasesc retete culinare cu dumneavoastra. :-) Cred ca de vina este faptul ca in urma cu 45 de ani, cand am vazut pentru prima data lumina zilei...era noapte!!! :-)) M-am nascut intr-o seara, la inceputul primaverii anului 1966, in jurul orei 22... Un sfert de ora mai devreme, un sfert de ora mai tarziu...nu se mai stie exact. Au trecut prea multi ani de atunci iar mamasha (asa o alint eu pe mama mea) nu-si mai aminteste ...:-) Nici nu are prea multa importanta, dar am bagat de seama ca in general, in preajma orei 10 seara eu prind viteza... :-)))
Asa sa intamplat si acuma. Este ora 21:45 iar eu vreau sa va vorbesc despre mancare... O mancare de seara, de altfel, relativ usor de facut si mult mai usor de mancat ... Este vorba despre lasagna facute, dupa gustul meu, cu bucatele din piept de pui si cubulete de vinete. Iar pentru ca tot am pomenit despre "mamasha" am intitulat acest fel de mancare "Foarte simplu mama..." Ce legatura are?!? Va spun mintenas. De cate ori o intreb pe mama cum se face un fel oarecare de mancare, ea raspunde :"A...foarte simplu mama...ai devoie de..." s.a.m.d. :-)) Asta este motivul pentru care o sa incep cu aceleasi cuvinte, daca nu va este cu suparare...
Cum spuneam...:-) aveti nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • Un pachet cu foi de lasagna (preventiv luati doua, s-ar putea sa va mai trebuiasca in plus 3-4 foi si atunci...)
  • piept de pui, aprox. 1 kg.
  • o vanata mare si tare :-)
  • 4 catei de ustoroi
  • 4-5 rosii "despielitate" si tocate, sau o conserva cu rosii gata maruntite...
  • un litru si mai bine de lapte
  • 3-4 linguri de faina
  • smantana...mai bine de 500 de grame
  • cascaval...vreo 400 de grame (v-am mai spus eu nu prea masor ingredientele...)
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama...":

Gata, am trecut peste ce a fost mai greu si nu mai trebuie decat sa punem toate ingredientele la locul lor, iar eu am procedat in felul urmator:

Am taiat vinetele in felii de aproximativ un deget grosime si le-am stropit imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze. Dupa aceea le-am facut cubulete si le-am aruncat intr-o tigaie cu ulei bine incins...si mai multicel, pentru ca vinetele sunt foarte setoase de felul lor si-l vor inghiti pe tot... Am mai presarat putina sare si cand s-au inmuiat un picut, le-am dat la o parte...
Intre timp am taiat pieptul de pui in cubulete mai mici si dupa ce am scos vinetele din tigaie a venit randul carnitei... Am mai adaugat putin ulei, doar putin, pentru ca puiul nu are nevoie de multa grasime, si l-am lasat pana s-a rumenit usor. Apoi am pus cam 4 catei de usturoi, tocati marunt si rosiile tocate ... Am amestecat putin, am adaugat si aici putina sare, capacul deasupra si le-am lasat sa se imprieteneasca cateva minutele...
Cat timp carnea si rosiile au socializat :-)) in tigaie eu m-am apucat sa fac un sos bechamel din vreo trei-patru linguri de faina si un litru si ceva de lapte. Nu l-am masurat, ca aveam o sticla de 2 l. si am turnat ceva mai mult de jumatate... Ca sa devina mai gros si mai " savuros" cum ar zice Vladut de la "Neata" Antenei 1,am mai adaugat la sfarsit si cateva linguri cu smantana, putin piper si sare dupa gust...
Cascavalul! Sa nu uitam de el ca este foarte important... Eu l-am taiat cubulete mici si l-am lasat intr-un castron sa astepte. Puteti foarte bine sa-l dati pe razatoarea mare, este acelasi lucru.

 Gata, hai sa terminam odata ca ne apuca foamea... Am uns o tava, cel mai bine este cu unt, dar merge si putin "oloi", am turnat cam doua polonice cu sos bechamel fierbinte apoi am asezat un strat de foi de lasagna. Peste ele am "presarat" cate o treime din cantitatea de piept de pui, vinete si cubulete de cascaval. Le-am imprastiat in mod aproximativ egal, pe toata suprafata apoi am mai pus putin sos si am repetat figura cu foile de lasagna. Am facut trei straturi de felul celui descris, deasupra am pus un ultim rand de foi. Am acoperit totul cu restul de sos bechamel, cascaval, inca putina smantana pe ici si colo, un ultim "praf" de piper...si gata. Tava am bagat-o in cuptorul incins in prealabil pentru vreo jumatate de ora. Sau pana incepe sa se rumeneasca putin...
Am terminat...:-) Nu-i asa ca a fost..."Foarte simplu, mama"? :-))

Meea culpa...

O sa ma intrebati, probabil, pe ce am asezat portia de lasagna din fotografie...  Pe un strat de castraveciori murati amestecati cu... smantana:-( Stiu, stiu! Celor care or sa sara si or sa spuna..."Iar smantana!?!",am sa le raspund spasit..."Am gresit..." :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si vinete? -" Foarte simplu mama..."" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete si dovlecei