Lasagna cu spanac

de rodicamaria in Lasagna, 3 Mar 2012 | 4391 vizualizari

 

Reteta este pt.tava de chec.

 

INGREDIENTE

  • 200 g spanac(congelat am avut eu)
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • unt(cat o nuca)
  • 50 g telemea
  • 50 g cascaval
  • piper
  • ulei
  • o lingurita de ardei kapia de la borcan
  • foi de lasagna
  • 1/2 lingurita marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Am facut intai sosul alb: faina am desfacut-o cu lapte si am pus la fiert amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Am pus si untul si putin piper. Apoi am lasat deoparte. Ceapa am calit-o usor in putin ulei. Am pus spanacul decongelat si stors de apa, telemeaua data pe razatoarea mare, usturoiul pisat, mararul si o lingurita cu varf de ardei kapia de la borcan. Am amestecat usor pana la omogenizarea ingredientelor. Sare nu am mai pus fiindca era destul de sarata telemeaua.

Tava de chec am uns-o cu unt. Am pus putin sos alb, cat sa acopere fundul tavii. Am pus foaie de lasagna (nefiarta) apoi 1/2 din compozitia de spanac, apoi iar foaie de lasagna si restul compozitiei de spanac. Am pus alta foaie de lasagna, restul de sos alb si cascavalul dat pe razatoarea mare. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana s-a rumenit deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac