Lasagna cu spanac

de Brindusa in Lasagna, 12 Ian 2010 | 5286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 foi de lasagna (in functie de cat de mare e tava)
  • 500 g carne de pui tocata
  • 1 morcov mediu, ras mic
  • 100 g telina, rasa mic
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 200 g spanac (proaspat sau decongelat)
  • 200 ml vin alb
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 150 g smantana grasa
  • cate o lingurita de: oregano, maghiran, busuioc, menta (uscate)
  • sare, piper dupa gust
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 globuri de mozzarela (sau 300 g cascaval ras)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si caleste ceapa, morcovul si telina pana se inmoaie, la foc mediu. Adauga condimentele si mai caleste 1 minut.


Adauga carnea, amesteca si gateste 15 minute (ai grija sa nu se arda carnea). Adauga vinul, sarea, piperul si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta. Adauga pasta de tomate. Daca sosul nu e destul de apos mai aduga apa. Lasa la foc sa fiarba 2 minute.


Incalzeste cuptorul la 180 grade.


Intr-o tava pune pe fund 4-5 foi de lasagna, pana se acopera. Pune peste, jumatate din sosul de carne. Imprastie spanacul pe toata suprafata. Acopera cu alt strat de foi de lasagna si peste ele pune restul de sos. Deasupra imprastie smantana (in care poti pune o lingurita de nucsoara praf). Pune tava in cuptor pentru 20 de minute.


Dupa acest timp incearca cu o furculita daca sunt fierte foile de lasagna. Daca nu, mai lasa 5 minute. Daca da, pune mozzarela deasupra si mai baga in cuptor cca 10 minute, ca sa se topeasca si sa se aureasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

13.01.2010, 22:39

chiar as fugi pana la Bucuresti pt. o portie;bucurosi de oaspeti?

Brindusa 1

13.01.2010, 23:10

pai asta tocmai s-a terminat, dar nu-i nimic mai fac una pentru tine!

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci