Lasagna cu ton

de Andreea Caroline in Lasagna, 28 Sep 2014 | 3176 vizualizari

 

Multumesc Cristina ( Cristeena_20 ) pentru inspiratie ... Sunt pur si simplu delicioase !!!

 

INGREDIENTE

  • 13 foi pasta tip lasagna
  • 240 gr ton in ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasii ansoa
  • 200 ml suc de rosii
  • 125 gr mozzarella
  • 4 linguri cu parmezan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • unt ( pentru uns tava)

Pentru sosul Bechamel :

  • 300 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina alba
  • nucsoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt .Usturoiul il curatam de coaja.


Punem o tigaie la foc potrivit.Punem la calit usturoiul impreuna cu fasiile de ansoa.


Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn .


Cand ceapa este aproape calita,adaugam tonul si lasam astfel circa 5 minute.La sfarsit adaugam sucul de rosii si amestecam bine. Potrivim de sare si piper .


Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si asezam cu un strat de paste ( la mine au intrat 4 foi si un sfert ) .Asezam apoi un strat de sos cu ton , bucati de mozzarella si acoperim cu un al doilea strat de paste.Apoi iar un strat de sos cu ton si mozzarella.Incheiem cu un strat de paste.


Pregatim sosul Bechamel : intr-o tigaie antiaderenta punem si topim untul la foc mic ,Adaugam faina si amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi putin cate putin laptele amestecand continuu .La urma adaugam putina nucsoara si sare dupa gust.


Acoperim ultimul strat de paste cu sosul Bechamel si presaram parmezan .


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute ,pana ce s-a rumenit usor la suprafata.


Se serveste calda .


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Andreea Caroline 1

29.09.2014, 16:26

Babi ... cu mare drag

Andreea Caroline 1

29.09.2014, 16:27

Dantes

Andreea Caroline 1

29.09.2014, 16:27

Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton si sardine