Lasagna de legume

de Alina26 in Mancaruri de legume, 14 Iul 2013 | 2362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ceapa
  • 1 kg de dovlecei
  • 4 rosii marii si coapte
  • 500 g ciuperci champignons
  • 2 catei de usturoi
  • 8 foi pentru lasagna
  • 3 mozzarelle
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Sos bechamel:
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de legume:

1.Am spalat si am curatat legumele.


-am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare


-am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am presarat putina sare


-am taiat ceapa marunt,am calit-o in putin ulei de masline incins si un catel de usturoi(pe care l-am scos) si apoi am adaugat dovleceii taiati cubulete.Le-am lasat la foc rapid pana s-au rumenit,am pus putina sare si piper


-am taiat ciupercile circa 2 mm si intr-o tigaie incins cu 2 linguri de ulei de masline si un catel de usturoi si le-am calit,cu putina sare, pana a scazut toata zeama


2.Am dat mozzarella pe razatoarea mare.


Sos bechamel:


1.Intr-o olicica am pus la topit untul,apoi am adaugat faina in ploaie amestecand cu un tel.Treptat am adaugat laptele si am continuat sa mestec rapid cu telul.


2.Am pus sare si nucusoara si am lasat sa dea un clocot,am dat focul mic si l-am lasat pana se ingroasa complet.


Asamblarea:


1.Intr-o tava am intins putin sos bechamel,apoi am pus foile,apoi rosiile,vinetele le-am rupt,dovleceii si ciuperci.


2.Am pus sos bechamel,apoi parmezan ras si mozzarella.


3.Am continuat cu foile,rosiile,vinete,dovlecei,ciuperci,sos bechamel,parmezan si mozzarella......si tot asa pana la sfarsit.


4.Trebuie sa terminati cu sos bechamel,mozzarella si parmezan ras.


5.Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°,timp de 30-40 de minute,pana se rumeneste.


Inainte sa serviti lasati 15 minute sa se raceasca putin ca sa puteti taia.


Pofta buna!!!!!


 

TIPS-URI

1

Eu am folosit foi proaspete pentru lasagne,dar puteti folosi si cele uscate.

2

Puteti folosi sos de rosii, cam 500 g ,in loc de rosii.

3

Puteti sa faceti si dovleceii pe gratar, atunci va trebuie 1/2 kg.

4

Sosul bechamel il puteti face mai gros sau mai subtire,veti adauga sau veti scoate din cantitatile de mai sus.

5

Faceti sosul bechamel mai subtire daca folositi foi uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alina26 1

15.07.2013, 12:26

Multumesc!!!

laura_n 1

15.07.2013, 17:59

super faina

Alina26 1

15.07.2013, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu legume