Lasagna delicioasa

de LUK in Lasagna, 19 Mar 2011 | 7103 vizualizari

 

O surpriza gustoasa de la iubitul meu sot...

 

INGREDIENTE

  • 500gr pulpa de porc tocata
  • 1 pachet foi lasagna(375de gr)
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 200gr pasta de tomate
  • 150gr cascaval
  • 500ml lapte
  • 5 linguri de faina
  • 100ml apa
  • 100gr smantana
  • sare,piper,oregano
  • apa pentru inmuiat foile
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna delicioasa:

Ceapa se toaca fin(in robot),se caleste putin in ulei apoi adaugam carnea ,pasta de tomate si 100ml apa.Condimentam cu sare ,piper si oregano.Se lasa sa fiarba la foc mic o ora.


Pregatim sosul.Din cantitatea totala de lapte,luam cateva linguri si omogenizam cu faina sa devina de consistenta unei smantani.Punem restul de lapte pe foc.Inainte sa inceapa sa fiarba adaugam faina si amestecam mereu pana se ingroase,cu grija sa nu se faca cocoloase.Dupa ce are consistenta unei budinci,luati de pe foc,lasati la racit si cand este rece adaugati smantana,sare si piper.


Ungem un vas termorezistent cu putin ulei.Pregatim foile rand pe rand.(la mine au intrat 3 pe strat).Le punem sa se inmoaie in apa fierbinte,pe rand ,pentru foarte putin timp..10-20de sec..daca le lasam prea mult se vor rupe si nu le mai putem intinde.


Dupa ce s-a inmuiat primul strat de foi,le am aranjat in tava.Nu inmuiati urmatorul strat de foi decat dupa ce ati terminat de umplut stratul anterior.Ungem foile cu sosul bechamel,apoi punem carnea.Pregatim celelalte foi,punem peste carne,apoi iar sos si iar carne..si tot asa pana cand epuizam foile..ultimul strat trebuie sa fie de foi.Foile de deasupra le ungem cu sosul bechamel si punem tava in cuptor pentru 30min la 180 de grade.Scoatem apoi din cuptor si radem cascavalul.Mai lasam un sfert de ora la cuptor si e gata...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

LUK 1

24.03.2011, 21:26

Asubana

adry88 1

05.05.2011, 19:35

simonay 1

07.10.2013, 22:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc