lava cake

de gabrielasfechis in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 910 vizualizari

 

Am tot vrut sa incerc odata aceasta prajitura ciocolatoasa de care am auzit foarte multe.
Din fericire, nu m-a dezamagit, a fost un succes total, sotul chiar a propus sa o mai fac cand avem musafiri, asta pana cand i-am spus cat costa ca sa faci cateva prajiturele :)) apoi s-a razgandit ;))
Am cautat multe retete pe internet si pana la urma am ajuns sa fac una pe gustul meu, mai simpla dar foarte gustoasa. Si le-am pus in boluri de supe :D ca sa iasa de 3 ori mai mari.

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocolate milka(400 gr)
  • 250 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA lava cake:

Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi.


Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati.


Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine culoarea ciocolatei.


In forme de aluminiu(eu am folosit boluri cumparate de la zilele Bistritei-perfecte de facut prajitura in ele) se toarna compozitia, cam 3 sferturi si se da la cumptorul preincalzit la 200 grade timp de 10 - 12 minute. Daca ati facut ca mine si ati turnat compozitia in 3 boluri in loc de 8 forme, lasati 20 de minute la cuptor.


Se scot din forme pe o farfurie, de preferat fiecare pe o farfurie, separat, si se pudreaza cu zahar pudra.


Se poate servi calda sau rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "lava cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Gicuta69 1

28.09.2015, 20:34

Buna!

-Licurici- 1

28.09.2015, 20:58

Imi place!

Gherca Daniela 1

28.09.2015, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Lava Cake