Lebar de casa

de violeta30 in Mezel de casa, 25 Dec 2014 | 2719 vizualizari

 

Am incercat pentru prima data aceasta reteta. As aduce o imbunatatire data viitoare, as da la robot intreaga compozitie pentru a deveni mai fina.

 

INGREDIENTE

  • un ficat de porc (cam 1, 5 kg)
  • 4 rinichi de porc
  • 700 g carne impanata de porc
  • o bucata de gusa de porc afumata (400 g)
  • condimente
  • 2 cepe mari
  • supa de carne, cam 500 ml
  • sare
  • 100 ml ulei pentru calit ceapa
  • in jur de 2 m de mate de carnati.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebar de casa:

Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra furculita in ea.


Intre timp curatam ceapa, o spalam si o calim in 100 ml ulei si putina apa, dupa care o lasam la racit.


Dupa ce au fiert organele (aveti grija ca ficatul face multa spuma, eu am schimbat apa de vreo doua ori, era cam plina de spuma si sange inchegat) le lasam sa se raceasca. Supa de la carne o lasam sa se limpezeasca si o punem intr-un vas.


Dam carnea, ficatul, rinichii si ceapa prin masina de tocat, la fel si gusa de porc afumata (soriciul il fasonam si il dam deoparte, nu se foloseste la lebar). Le trecem inca o data prin sita mica a masinii de tocat pentru a deveni mai fina. As sugera sa fie data prin robot, iese mai fina. Se potriveste amestecul de sare si condimente, se adauga si supa si se framanta bine si apoi se umple matele cu acest amestec.


Se pun matele umplute la fiert in apa rece, dar inainte legati-le la capete ca sa nu iasa compozitia afara si se inteapa din loc in loc cu acul pentru a nu plezni la fiert. Se tin in jur de 45-55 minute. Se lasa la racit in zeama, apoi se scurg si se pun la presat sub cateva greutati.


Se serveste cu mare pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lebar de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:16

Fain!

Panacris 1

27.12.2014, 09:44

Bună varianta ta! Încearcă data viitoare să călești ceapa în grăsime de porc, adică osânză Iar la servire, părjeșete un pic, fără grăsime și servește cald cu hrean ras

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:27

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lebar