Legume la cuptor cu branza si mezel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 23 Iul 2013 | 3228 vizualizari

 

Se pot pune orice fel de legume .
Eu ieri am adus de la mama legume proaspete si mai aveam prin camara cateva mai vechi si m-am hotarat sa le gatesc .

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • marar
  • 100 gr ceva mezel
  • 50gr unt
  • branza
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 50 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu branza si mezel:

Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte.

Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare, se pune ceapa,  morcovul, mezelul taiat cubulete sau rondele (dupa preferinta), punem si dovleacul si branza taiata cubulete. Peste toata compozitia mai punem putin unt (ca sa se scurga printre legume ). Deasupra punem niste marar verde, de preferinta cu bota cu tot (are o aroma mai puternica).

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade .

Cand legumele sunt patrunse (se incearca cu un bat de frigaruie sau cu furculita) se bate oul cu smantana, cu sare (atentie daca branza este foarte sarata puneti mai putina sare) si piper si se toarna peste legume.

Se da din nou la cuptor pentru 5 minute .

Se poate servi cald si rece presarat cu patrunjel . Este foarte bun cu mujdei de usturoi sau cu alt sos care va place .

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu branza si mezel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu carnati de casa