Lemon Cheesecake

de Ela68 in Prajituri, 1 Oct 2012 | 11629 vizualizari

 

racoroasa, cremoasa , aromata !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr biscuiti integrali
  • 200 gr unt
  • coaja de lamaie rasa pentru blat
  • Lemon curd
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • 75 gr zahar tos
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smanatana grasa
  • Crema
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia ( 125 g )
  • 1 cutie frisca Hulala mica (250 gr )
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie, de la doua lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Cheesecake:

Mai intai de toate, va recomand folosirea acestui tip de biscuiti integrali, pentru ca nu au in compozitie bicarbonat si sunt foarte gustosi. Asadar, se macina biscuitii foarte fin.


Topim untul si-l turnam peste biscuiti impreuna cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si amestecam pana se omogenizeaza.


Turnam amestecul intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm ( se poate si mai mica, iar prajitura va iesi mai inalta........mai mare sa nu fie ) , tapetata cu hartie de copt si presam cu fundul unui pahar pana la uniformizare.


Pentru lemon curd, se pun la Bain-Marie oul, albusul, sarea, zaharul si zeama de lamaie si se amesteca continuu pana ce devine ca o budinca.


Se da la o parte si se adauga lingura de unt si smantana.


Se amesteca, rezultand o crema fina. Un sfert din aceasta crema o oprim pentru ornat si o punem la frigider.


Intr-un bol inalt se bate cu mixerul crema de branza , frisca lichida , zaharul si zeama de lamaie pana consistenta este asemanatoare cu cea de frisca batuta. Adaugam la sfarsit coaja de lamaie rasa.


In cazul in care, in loc de frisca Hulala se va dori folosirea smantanii pentru frisca , deoarece compozitia va fi destul de moale, se va adauga si un plic de gelatina preparat dupa instructiunile de pe pachet.


Peste amestecul de frisca si crema de branza se toarna crema de lemon curd. Apoi, crema obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti. Se niveleaza.


Se orneaza dupa placul inimii cu crema oprita la frigider si se tine la rece 3-4 ore pana ce se intareste si se poate taia felii.



 

TIPS-URI

1

crema de branza se va folosi la temperatura camerei, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Ela68 1

02.10.2012, 11:25

Thanks`

Sim0na 1

02.10.2012, 12:28

Waw, cum arata!!!!

deyutzky 1

02.10.2012, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu lamaie si zmeura