Lemon Cheesecake

de Ela68 in Prajituri, 1 Oct 2012 | 18093 vizualizari

 

racoroasa, cremoasa , aromata !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 gr biscuiti integrali
  • 200 gr unt
  • coaja de lamaie rasa pentru blat
  • Lemon curd
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • 75 gr zahar tos
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smanatana grasa
  • Crema
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia ( 125 g )
  • 1 cutie frisca Hulala mica (250 gr )
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie, de la doua lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Cheesecake:

Mai intai de toate, va recomand folosirea acestui tip de biscuiti integrali,  pentru ca nu au in compozitie bicarbonat si sunt foarte gustosi. Asadar, se macina biscuitii foarte fin.

Topim untul si-l turnam peste biscuiti impreuna cu zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam amestecul intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm ( se poate si mai mica, iar prajitura va iesi mai inalta........mai mare sa nu fie ) , tapetata cu hartie de copt si presam cu fundul unui pahar pana la uniformizare.

Pentru lemon curd, se pun la Bain-Marie oul, albusul, sarea, zaharul si zeama de lamaie si se amesteca continuu pana ce devine ca o budinca.

Se da la o parte si se adauga lingura de unt si smantana.

Se amesteca, rezultand o crema fina. Un sfert din aceasta crema o oprim pentru ornat si o punem la frigider.

Intr-un bol inalt se bate cu mixerul crema de branza , frisca lichida , zaharul si zeama de lamaie pana consistenta este asemanatoare cu cea de frisca batuta. Adaugam la sfarsit coaja de lamaie rasa.

In cazul in care, in loc de frisca Hulala se va dori folosirea smantanii pentru frisca , deoarece compozitia va fi destul de moale, se va adauga si un plic de gelatina preparat dupa instructiunile de pe pachet.

Peste amestecul de frisca si crema de branza se toarna crema de lemon curd. Apoi, crema obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti. Se niveleaza.

Se orneaza dupa placul inimii cu crema oprita la frigider si se tine la rece 3-4 ore pana ce se intareste si se poate taia felii.

 

 

TIPS-URI

1

crema de branza se va folosi la temperatura camerei, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini lemon curd cheesecakes