Lemon Meringue Pie

de Alexandra Burz in Prajituri, 26 Iul 2013 | 4745 vizualizari

 

Un desert extraordinar folosit atat in mesele din familie cat si la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 600 gr zahar
  • 6 lamai medii
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr faina de cartofi (sau amidon alimentar)
  • 150 gr faina alba de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 400 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Meringue Pie:

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie.

  • se separa albusurile de galbenusuri
  • albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia
  • se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu lingura
  • la final se adauga esenta de lamaie
  • se pune la copt pt 30 minute la 180 grade

Separat se prepara crema astfel:

Intr-o oala de inox se pun faina de cartofi (amidonul), 350 gr zahar, coaja si sucul de la cele 6 lamai

Se adauga apa si se da la foc mic pana compozitia devine consistenta (incepe sa se ingroasa)

Cand aceasta se ingroasa se reduce focul, dupa care se adauga in compozitie untul si galbenusurile de la celelalte 6 oua ramase

Se amesteca la foc mic inca 1-2 minute dupa care se ia de pe foc si se aseaza peste blat

Separat se bat tare albusurile cu zahaul ramas

Spuma se pune peste compozitie si se mai da la cuptor inca 10-15 minute pana ce deasupra se formeaza o crusta maronie ca la bezea.

Se da la rece si se serveste dupa 2-3 ore de la preparare

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Meringue Pie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.07.2013, 19:32

Rocsi 1

26.07.2013, 21:14

Bine ai venit

Alexandra Burz 1

27.07.2013, 08:12

Multumesc mult :* sper sa va placa retetele mele si sa le incercam reciproc
Va pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor