Lemon Meringue Pie

de Alexandra Burz in Prajituri, 26 Iul 2013 | 2404 vizualizari

 

Un desert extraordinar folosit atat in mesele din familie cat si la evenimente festive.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 600 gr zahar
  • 6 lamai medii
  • 1 praf copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr unt
  • 300 gr faina de cartofi (sau amidon alimentar)
  • 150 gr faina alba de grau
  • 1 esenta de lamaie
  • 400 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Meringue Pie:

Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie.



  • se separa albusurile de galbenusuri

  • albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia

  • se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu lingura

  • la final se adauga esenta de lamaie

  • se pune la copt pt 30 minute la 180 grade


Separat se prepara crema astfel:


Intr-o oala de inox se pun faina de cartofi (amidonul), 350 gr zahar, coaja si sucul de la cele 6 lamai


Se adauga apa si se da la foc mic pana compozitia devine consistenta (incepe sa se ingroasa)


Cand aceasta se ingroasa se reduce focul, dupa care se adauga in compozitie untul si galbenusurile de la celelalte 6 oua ramase


Se amesteca la foc mic inca 1-2 minute dupa care se ia de pe foc si se aseaza peste blat


Separat se bat tare albusurile cu zahaul ramas


Spuma se pune peste compozitie si se mai da la cuptor inca 10-15 minute pana ce deasupra se formeaza o crusta maronie ca la bezea.


Se da la rece si se serveste dupa 2-3 ore de la preparare


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Meringue Pie" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

26.07.2013, 19:32

Rocsi 1

26.07.2013, 21:14

Bine ai venit

Alexandra Burz 1

27.07.2013, 08:12

Multumesc mult :* sper sa va placa retetele mele si sa le incercam reciproc
Va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie