Limba cu masline

de Bunica in Porc, 11 Iun 2011 | 8448 vizualizari

 

Cand toata familia mananca ....o faci cu multa placere.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 ceapa
  • bulion sau suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • 200 g. masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare , piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Cele 4 bucati de limba se spala , se curata de grasime si se pun la fiert. Cand furculita intra usor in carne , inseamna ca este fiarta. Se scoate din cratita si se curata de partea alba si aspra. Se lasa sa se raceasca, se taie pe latime ( bucatile sa fie de 1,5 cm grosime).Apa in care a fiert limba nu se arunca. In ea se pune ceapa tocata si se fierba. Cand ceapa este fiarta se adauga bucatile de limba , sucul de rosii si foaia de dafin. Cand a disparut spuma facuta de sucul de rosii se adauga uleiul de masline si maslinele , lasandu-se sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se adauga sare, piper si lamaia curatata de coaja si taiata rondele.

 

TIPS-URI

1

Maslinele se fierb separat, iar apa in care au fiert se arunca.

2

Eu pun o lingura de ulei la portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

tu chiar nu ai remarcat ca m-am facut cuminte?

diaconta 1

28.09.2011, 21:07

vad ca scoti limba,daca tot ai inceput scoala,n-ai ajuns la capitolul asta?
tz tz tz

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasolica cu carnati