Limba cu masline

de Bunica in Porc, 11 Iun 2011 | 9762 vizualizari

 

Cand toata familia mananca ....o faci cu multa placere.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati limba de porc
  • 1 ceapa
  • bulion sau suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • 200 g. masline
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare , piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Cele 4 bucati de limba se spala , se curata de grasime si se pun la fiert. Cand furculita intra usor in carne , inseamna ca este fiarta. Se scoate din cratita si se curata de partea alba si aspra. Se lasa sa se raceasca, se taie pe latime ( bucatile sa fie de 1,5 cm grosime).Apa in care a fiert limba nu se arunca. In ea se pune ceapa tocata si se fierba. Cand ceapa este fiarta se adauga bucatile de limba , sucul de rosii si foaia de dafin. Cand a disparut spuma facuta de sucul de rosii se adauga uleiul de masline si maslinele , lasandu-se sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se adauga sare, piper si lamaia curatata de coaja si taiata rondele.

 

TIPS-URI

1

Maslinele se fierb separat, iar apa in care au fiert se arunca.

2

Eu pun o lingura de ulei la portie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

gaby_duceag 1

28.09.2011, 21:05

tu chiar nu ai remarcat ca m-am facut cuminte?

diaconta 1

28.09.2011, 21:07

vad ca scoti limba,daca tot ai inceput scoala,n-ai ajuns la capitolul asta?
tz tz tz

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu crema de cafea
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

RETETA RECOMANDATA
Snitel de porc