Limba cu masline si ardei

de anomisana in Porc, 15 Aug 2012 | 1715 vizualizari

 

Plictisita de aceleasi mancaruri stiute si rasstiute, chinuita de inspiratia care-mi lipsea complet, mi-am amintit intr-un tarziu de o mancare pe care nu am facut-o prea des, din pricina refuzului celor din jurul meu. E drept, si eu cand am auzit prima data de ea am fost reticenta, dar macar am incercat. De data asta, increzatoare in ceea ce pot prepara eu, mi-am pus in cap sa-l fac pe sotul meu macar sa guste. Dupa ce a gustat...nu s-a oprit din mancat decat dupa a doua portie.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati limba de porc sau de vita (eu am folosit de porc)
  • 1 telina potrivita
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 2 ardei rosii
  • 3 morcovi
  • 2-3 cepe albe
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 cutie suc de rosii
  • 200-300 g masline (de preferat fara samburi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline si ardei:

Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii.


Legumele curatate le-am taiat: morcovii rondele, ardeii bastonase si ceapa cu usturoiul feliute. Am tocat verdeata.


Am prajit ceapa in putin ulei incins pana s-a facut lucioasa, am adaugat morcovii, apoi limba feliata, ardeii si maslinele si am mai lasat vreo 2 minute pe foc.


Am adaugat putina zeama in care am fiert limba si putina apa si am lasat sa se inabuse pana s-au inmuiat legumele.


Cand legumele au fost moi am adaugat rosiile si sucul de rosii si am mai dat intr-un clocot, apoi am adaugat feliile de usturoi, am mai dat un clocot si am stins focul.


Pana s-a racorit putin mancarea am facut un piure de cartofi si gata.


 

TIPS-URI

1

In loc de apa, cand se inabuse legumele, este mai bun un pahar de vin alb, dar cum eu am uitat sa-l pun pe lista de cumparaturi... a iesit bun si fara.

2

Telina din apa in care se fierbe limba se arunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

19.08.2012, 16:34

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 22:01

babi5 1

23.12.2013, 06:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Limbă de porc cu praz și măsline