Limba cu masline si castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2015 | 2118 vizualizari

 

Mie-mi place limba cu masline, Costel adora mancarea de castraveti acri cu carne de porc.

Combinand cele doua mancaruri, am impacat si capra si varza :))

 

INGREDIENTE

  • 3 limbi de porc ,
  • 500 g castraveti in otet ( mici, de maxim de 8-9 cm. )
  • 200 gr. masline negre,
  • 3 cepe,
  • 1 ardei gras
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 1 lingura faina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 pahar vin alb,
  • condimente ardelenesti SanoVita ( fara sare si conservanti )
  • piper,
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline si castraveti acri:

Tinem limbile de porc in apa rece pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.


Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.


Portionam limba in fasii mici pe care le punem din nou la fiert, spumandu-se la nevoie.


Spalam ceapa si ardeiul gras, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam faina , amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Turnam cei 200 ml suc de rosii si omogenizam sosul. Stingem cu zeama in care a fiert limba, dupa care adaugam si bucatile de limba, vinul, condimentele si foile de dafin .


Continuam cu maslinele si castravetii intregi. Lasam sa mai fiarba 5-10 minute , dupa care putem opri focul.


Este o mancare foarte buna calda, dar si rece ( nu se sleieste, nu este grea pentru stomac si fiere) .

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de sare adaugata in mancare depinde de cat de sarate sunt maslinele . Incercati sa o adaugati cat mai spre final, ca sa nu iasa mancarea prea sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Ina 1

29.03.2015, 18:07

Ma bucur !
E una din preferatele noastre!

Ksenya 1

11.01.2016, 20:30

Am auzit de reteta asta ,acu' trebuie incercata

Ina 1

11.01.2016, 20:40

Ksenya, daca ti-au placut "unghiile de porc" ) Imposibil sa nu-ti placa limba gatita astfel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Limbă de porc cu praz și măsline