Limba cu masline

de ianculubita in Porc, 1 Feb 2016 | 1037 vizualizari

 

Cred ca fiecare stiti sa pregatiti aceasta reteta ca si mine de altfel dar in alt mod,insa aceasta este diferita de ce stim; am incercat-o la sfatul unei vecine din Muntenia,si chiar mi-a placut. Dovada ca nu exista o reteta pe care toata tara s-o pregateasca la fel, cu mici exceptii bineinteles!

 

INGREDIENTE

  • 1kg limba de porc
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 g masline
  • 4 castraveti murati
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • orez pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline:

Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt

Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina si 2-3cani cu supa de la fiert, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase apoi se rastoarna peste limba; se lasa la fiert cateva minute apoi se adauga castravetii taiati cubulete mai mari, maslinele, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust, apoi se opreste focul si se serveste cu orez fiert sau orice alta garnitura sau chiar simpla.

 

TIPS-URI

1

Nu se condimenteaza inainte de a adauga maslinele si castravetii pentru ca sunt sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

01.02.2016, 15:30

Hi,hi!Tot mâncare cu masline am gătit!

miki_a 1

02.02.2016, 08:30

Ati gatit pe gustul meu!

ianculubita 1

02.02.2016, 08:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piersicute

de katty 5

Piersicute

la 09:06

Pulpa de caprioara cu sos de legume

de katty 5

Pulpa de...

la 09:01

Salata cu avocado, ton si ou

de katty 5

Salata cu...

la 08:55