Limoncello

de oana_d in Bauturi, 1 Apr 2013 | 2384 vizualizari

 

Reteta italiana, originara de pe splendida Costa Amalfitana, devenita un fel de bautura nationala, a fost de ajuns sa beau o singura data si a fost iubire la prima ... degustare. Desi exista ceva variante originale si in comert , eu am aflat reteta si v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de alcool pur, de 90 de grade (nu vodka sau țuică pt ca-i schimba gustul),
  • 10 lamai de marime medie,
  • 1,5 l apa,
  • 1,5 kg zahar,
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Lamaile se spala bine, se sterg apoi se dau prin razatoarea mica, dar numai partea galbena. Se pune razatura de lamaie si alcoolul intr-o sticla inchisa cu dop, la macerat si se lasa timp de 7 zile. In a 8-a zi se filtreaza bautura, se arunca razatura de lamaie, apoi se face un sirop simplu din apa si zahar, la foc mediu pana cand zaharul e dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca, se adauga (optional) zeama de la 2 lamai, apoi se amesteca bine in alcoolul filtrat si gata lichiorul. Se poate servi.

 

COMENTARII (5)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

02.04.2013, 08:05

L-am trecut la favorite Il fac cu prima ocazie!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.04.2013, 08:54

Bya Ralu

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:22

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!