Limoncello

de oana_d in Bauturi, 1 Apr 2013 | 2652 vizualizari

 

Reteta italiana, originara de pe splendida Costa Amalfitana, devenita un fel de bautura nationala, a fost de ajuns sa beau o singura data si a fost iubire la prima ... degustare. Desi exista ceva variante originale si in comert , eu am aflat reteta si v-o impartasesc si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de alcool pur, de 90 de grade (nu vodka sau țuică pt ca-i schimba gustul),
  • 10 lamai de marime medie,
  • 1,5 l apa,
  • 1,5 kg zahar,
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limoncello:

Lamaile se spala bine, se sterg apoi se dau prin razatoarea mica, dar numai partea galbena. Se pune razatura de lamaie si alcoolul intr-o sticla inchisa cu dop, la macerat si se lasa timp de 7 zile. In a 8-a zi se filtreaza bautura, se arunca razatura de lamaie, apoi se face un sirop simplu din apa si zahar, la foc mediu pana cand zaharul e dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca, se adauga (optional) zeama de la 2 lamai, apoi se amesteca bine in alcoolul filtrat si gata lichiorul. Se poate servi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Limoncello" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Patricia Iordache 1

02.04.2013, 08:05

L-am trecut la favorite Il fac cu prima ocazie!

MotanLaOale 1

02.04.2013, 08:54

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:22

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Caisata