Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2013 | 2374 vizualizari

 

Bogata in fier si proteine, lintea este recomandata in dieta anemicilor, a femeilor aflate la menstruatie si a persoanelor care tin post indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte
  • 2 linguri cu unt
  • 2 cepe
  • 2 linguri legume uscate ( de la SanoVita )
  • 2-3 cani cu apa
  • 200 g carnati de bere
  • 130 g ciolan afumat dezosat
  • un borcan rosii in bulion
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu carnati de bere si ciolan afumat:

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita.


Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si piper, apoi transferam totul intr-un alt vas termorezistent, pe care o vom pune la cuptor. Asezam in vas carnatii de bere si bucatile prajite de ciolan afumat . Dam la cuptor pentru cca 30 minute, pana ce lintea se inmoaie complet. Servim fierbinte, cu patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Timpii de fierbere difera in functie de culoarea lintei. Cea rosie fierbe cel mai repede. Cu cat lintea este mai inchisa la culoare, cu atat fierbe mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu carnati de bere si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

loredanaaa 1

20.03.2013, 21:55

buna lintea,o folosesc destul de des

elena001 1

19.04.2013, 23:12

foarte bine arata!felicitari

Micutza Luana 1

10.05.2013, 21:12

yami ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de linte rosie cu afumatura