Linte cu carnati de bere si ciolan afumat

de Ina in Mancaruri cu carne, 12 Mar 2013 | 2596 vizualizari

 

Bogata in fier si proteine, lintea este recomandata in dieta anemicilor, a femeilor aflate la menstruatie si a persoanelor care tin post indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte
  • 2 linguri cu unt
  • 2 cepe
  • 2 linguri legume uscate ( de la SanoVita )
  • 2-3 cani cu apa
  • 200 g carnati de bere
  • 130 g ciolan afumat dezosat
  • un borcan rosii in bulion
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu carnati de bere si ciolan afumat:

Punem lintea la inmuiat. Tocam ceapa si o calim in doua linguri cu unt, apoi adaugam legumele uscate si lintea ( care intre timp si-a dublat sau chiar triplat volumul ) . Stingem cu o ceasca de apa clocotita.


Adaugam rosiile in bulion si lasam sa dea 2-3 clocote. Potrivim de sare si piper, apoi transferam totul intr-un alt vas termorezistent, pe care o vom pune la cuptor. Asezam in vas carnatii de bere si bucatile prajite de ciolan afumat . Dam la cuptor pentru cca 30 minute, pana ce lintea se inmoaie complet. Servim fierbinte, cu patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

Timpii de fierbere difera in functie de culoarea lintei. Cea rosie fierbe cel mai repede. Cu cat lintea este mai inchisa la culoare, cu atat fierbe mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu carnati de bere si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

loredanaaa 1

20.03.2013, 21:55

buna lintea,o folosesc destul de des

elena001 1

19.04.2013, 23:12

foarte bine arata!felicitari

Micutza Luana 1

10.05.2013, 21:12

yami ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta pe salata de linte