Linte cu migdale si seminte de floarea soarelui

de Lia_ in Mancaruri de legume, 16 Aug 2013 | 2779 vizualizari

 

Mie lintea verde nu prea imi place! Aveam in camara un rest de care voiam sa scap. Mi-era clar ca trebuie sa gasesc o reteta care sa contina in proportie egala sau mai mare alte ingrediente ca sa-i echilibreze gustul. M-am oprit la reteta Adniei de pateu din linte cu migdale si seminte de dovleac. M-am bucurat ca aveam, in mare, ingredientele din reteta ei si nu mai trebuia sa ies din casa. Am inlocuit ceea ce nu aveam (semintele de dovleac cu de floarea soarelui, mi-am spus ca in fond uleiul cel mai popular este din floarea soarelui) si gandul mi-era ca nu mancam azi de post asa ca va constitui garnitura la un gratar din carne suculenta de vitel. Am inlocuit rosia aia deshidratata din ulei pe care oricum n-o aveam, sau n-am inteles cum s-ar face ca nu explica, cu o lingurita de pasta de rosii. Va propun varianta mea, probabil ca e mai gustoasa din linte rosie. Ceea ce ramane, se poate consuma rece cum a recomandat Adnia, cu paine prajita si legume.

 

INGREDIENTE

  • 150 g linte (am uitat s-o cantaresc dar e pe-acolo)
  • 1 ardei gras mic (mie imi place cel rosu mai mult)
  • 1 lingurita cu varf pasta de rosii
  • 1 mana migdale
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • ½ legatura patrunjel verde
  • 1/2 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, 1/3 lingurita piper, ½ lingurita boia dulce, 1 varf chilli
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu migdale si seminte de floarea soarelui:

1.Lintea (150 g) spalata bine se pune la inmuiat intr-un castron cu apa (apa sa acopere cu de 4 ori mai mult volumul lintei) pt. cateva ore (sau peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele (o mana).


2.Lintea, 1 lingurita pasta de rosii si 1 ardei gras mic se pun in cavitatea vasului de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1+1/2 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute.


3. Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente.


4. Am mixat pana am obtinut o pasta cu o textura rustica, nu foarte-foarte fina.


5.Gustati si mai adaugati condimente daca o vreti mai iute.


6.Am mancat-o calduta, nu rece.


7.Ca pateu se lasa la racit 2 ore, se mananca cu o paine buna (facuta in casa) si legume. Este o varianta foarte buna si de post.


Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

In prima poza sunt deja inmuiate, nu puneti doar atata apa.

2

Cine nu are steamer, prepara intr-o oala neaparat non-aderenta cu capac etans care nu se va intredeschide. Potriviti la moderat puterea de la arzator ca sa nu va dea in foc. In acest caz nu stiu cat timp trebuie sa fiarba. Cea rosie fierbe repede (20-30 minute) cea verde mai mult.

3

Eu am pus apa doar o cana ca la Adnia dar mi-a secat, aproape ca s-a prins si a fost prea uscata pt blenduire asa ca recomand macar 1+1/2 cana apa.

4

In blender s-a sfaramat doar pe jumatate, nu s-a putut mai mult desi am potrivit lichid in plus asa ca in final am terminat-o in mixerul cu cutite (de facut maioneza). Nu stiu al vostru cum este.

5

Lipiile le-am facut din doua guguloaie de aluat congelate, ramase de saptamana trecuta. N-as fi crezut dar s-au comportat perfect. Le-am scos din timp si cand m-am intors erau din nou crescute. Inainte de congelare le-am uns cu ulei de masline si le-am infoliat.

6

Sa nu faceti din cantitate mai mare de linte pt. ca ea se umfla mult si apoi iese prea multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu migdale si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lia_ 1

18.08.2013, 23:32

Bya

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:44

Lia_ 1

20.08.2013, 16:15

Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte