Lipii si paine cu ceapa

de T I M E A in Piine, 15 Ian 2014 | 4402 vizualizari

 

Sambata trecuta m-am pus pe framantat pentru a face o paine. Imi place painea cu ceapa asa ca am zis hai sa o fac cu ceapa. Pana aici totul a decurs conform planului. Dupa ce a dospit aluatul si am vrut sa ma apuc sa formez painea spre a o pune intr-o tava, mi-a trecut asa un gand sa ma apuc sa fac niste painici sau lipii in tigaie. Si asa am facut :)). Au iesit niste lipii super gustoase si am facut la final si o painica, o paine in forma patrata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cepe rosii potrivite ca marime
  • 2 linguri ulei
  • aprox 700 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii si paine cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.


Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.


Ceapa o curatam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa calita in bolul cu faina.


Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita apoi framantam cu mana adaugand treptat restul de apa calduta si la final uleiul de masline. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de degete.


Acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora si jumatate.


Dupa ce si-a dublat volumul, rupem din aluat bucati pe care le intindem sub forma rotunda pe masa tapetata bine cu faina. (marimea depinde de tigaia folosita). Aluatul trebuie intins subtire.


Punem foaia intinsa intr-o tigaie teflonata incinsa si lasam pe ambele parti aprox 4 minute. Puteti picura in tigaie un strop de ulei de masline.


Procedam la fel si cu restul de lipii. Eu am facut 10 bucati.


Sunt super gustoase chiar si asa simple sau umplute cu pui, legume sau servite langa o mancare gatita.


Eu am servit cu o salata de cruditati.


Aluatul ramas il asezam intr-o tava mica teflonata unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu mainile unse cu putin ulei.


Deasupra presaram oregano si dam tava la cuptorul preincazit la 175 de grade aprox 30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.


Scoatem din cuptor si feliem dupa ce s-a racit putin

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii si paine cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:35

Paine cu ceapa si cu masline vreau sa fac si eu!

T I M E A 1

16.01.2014, 20:44

ma bucur ca va plac

T I M E A 1

16.01.2014, 20:45

Simo mie maslinele nu imi plac, darpt voi sigur sunt super bune in combinatia asta. Eu i-am mai facut sotului cu masline si ciuperci (eu nu le mananc )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala