Lucicos cu ciolan afumat

de mirela0911 in Ciorbe, 17 Mai 2011 | 6631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza proaspata de 1kg
  • 250g ciolan dezosat afumat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 lg ulei
  • 300 ml bulion
  • 1 lg faina
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos cu ciolan afumat:

Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot.


Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta. Cand a inceput sa fiarba apa am adaugat varza si am lasat sa fiarba in continuare. Din cand in cand mai amestecam pt ca varza se ridica. Se adauga si sarea dupa preferinte.


Cand este fiarta varza, se adauga bulionul amestecat cu o lingura de faina, se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc. Se pune cimbrul uscat si spalat si se acopera oala cu capacul. Inainte de servire se scoate cimbrul.


Se serveste cu smantana. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si marar (mie nu-mi place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kamy 1

19.05.2011, 22:48

tare-mi place

Mihaela11_jo 1

20.05.2011, 11:13

Delicios

gaby_gabytza 1

26.05.2011, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean