Lucicos cu ciolan afumat

de mirela0911 in Ciorbe, 17 Mai 2011 | 6139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza proaspata de 1kg
  • 250g ciolan dezosat afumat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 lg ulei
  • 300 ml bulion
  • 1 lg faina
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lucicos cu ciolan afumat:

Se curata ceapa si morcovul si se da pe razatoarea mare. Ciolanul il taiem cubulete. Le punem la calit cu cele 3 lg ulei in oala. Dupa ce s-au perpelit putin in uleiul incins, am stins cu apa, am pus capacul si am lasat sa dea in clocot. 

Intre timp am spalat varza si am taiat-o fideluta. Cand a inceput sa fiarba apa am adaugat varza si am lasat sa fiarba in continuare. Din cand in cand mai amestecam pt ca varza se ridica. Se adauga si sarea dupa preferinte.

Cand este fiarta varza, se adauga bulionul amestecat cu o lingura de faina, se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc. Se pune cimbrul uscat si spalat si se acopera oala cu capacul. Inainte de servire se scoate cimbrul.

Se serveste cu smantana. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si marar (mie nu-mi place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lucicos cu ciolan afumat-0
Lucicos cu ciolan afumat-1
Lucicos cu ciolan afumat-2
Lucicos cu ciolan afumat-3
Lucicos cu ciolan afumat-4

COMENTARII (12)

kamy

kamy 1

19.05.2011, 22:48

tare-mi place

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

20.05.2011, 11:13

Delicios

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

26.05.2011, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05