Macrou a la Bucataras in Zepter

de Gusti in Peste, 26 Oct 2013 | 5214 vizualizari

 

O reteta cu macrou usor de preparat, inspirata din piata de peste de la Istanbul si adaptata in bucataria mea pentru a fi gatita in vazul Zepter

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de macrou
  • jumatate de ceapa
  • 2 jumatati de rosie
  • citeva felii de lime
  • o frunza de salata (radicchio am folosit eu)
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou a la Bucataras in Zepter:

 Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri.

Cind indicatorul vasului Zepter a ajuns in zona verde, am luat capacul si am pus pestele pe partea cu pielea. Focul este pe minim. Am lasat citeva minute, apoi am intors pestele si l-am mai lasat 2-3 minute sa se rumeneasca usor. Apoi am oprit focul, am intors din nou pestele pe partea cu pielea si am pus capacul vasului.

Am taiat rondele rosiile si citeva felii, la fel, din lime, frunza de salata am rupt-o.

Am scos pestele, l-am pus pe o farfurie si l-am ornat cu rosiile, ceapa si salata, am asezonat cu sare si piper, iar la final am stors putina zeama din lime. 

N-a durat mai mult de 15 minute totul. Este o reteta pe cit de simpla, pe atit de buna. Si necostisitoare! Se poate elimina si rosia din schema :P.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la Bucataras in Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu mamaliguta si mujdei