Macrou in sos de rosii

de susu in Peste, 24 Feb 2010 | 6847 vizualizari

 

INGREDIENTE

    2 bucati mari de macrou

    2 cepe mari

    2 capatani de usturoi

    1 cana de vin

    ½ cana de apa

    pasta de rosii dupa gust

    4 felii de lamai

    foi de dafin

    boabe de piper

    condimente pentru peste

    patrunjel verde

    faina    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii:

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata solzisori pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin.

Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta

 

 

RETETA IN IMAGINI

Macrou in sos de rosii-0
Macrou in sos de rosii-1
Macrou in sos de rosii-2

COMENTARII (3)

AlinaIpate

AlinaIpate 1

25.02.2010, 09:07

Mmmmmm! Delicios! Fac si eu reteta asta! Dar la tine mi-a placut aspectul! Eu mai bagam si rondele de morcov! Iar vara fasii de ardei! Intr-adevar bun!

Nicolae

Nicolae 1

25.02.2010, 18:12

am preparat si dar am pus si un pic de otet sa dizolve oasele si un pic de zahar sa nu se acreasca retea mea preferata bravo....super..

luminita20_2006

luminita20_2006 1

26.02.2010, 20:18

trebuie neapara sa incerc reteta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!